Fakta om Berndt Lindstedt!
 
 Till bildspel 1

 Till bildspel 2

 Till bildspel 3

 Till bildspel 4
Sulkyeleganten Berndt Lindstedt föddes i Katrineholm den 21 juli 1936 och vid 16-års ålder inledde han sin karriär som lärling hos Gösta Nordin på Solvalla. Där fick Berndt förtroendet att få köra många fina hästar i lopp och blev snabbt försteman i stallet. Efter en stipendiumresa till Paris och mästertränaren Charlie Mills återvände Berndt till Sverige och bildade popstall med Håkan Wallner och duon hade ett tag 115 hästar i träning.

Dart Hanover blev den stora genombrottshästen internationellt, han vann Elitloppet 1972 och Prix d´Amerique 1973. Ungefär samtidigt startade Berndt, Håkan Wallner och Jan "F:et" Johnson Continental Farm i USA och de firade tillsammans enorma framgångar. Den allra största segern för Berndt som tränare var när Armbro Goal vann Hambletonian med John D Campbell i sulkyn 1988.

Berndt har vunnit i stort sett allt som går att vinna på en travbana som kusk. Det räcker med att nämna Prix d´Amerique, Elitloppet (två gånger), Hambletonian Oaks, Hugo Åbergs, Kungapokalen, Olympiatravet och mängder med såväl svenska som internationella storlopp, för att man ska förstå att Lindstedt är en av svensk travsports allra största profiler.

Lindstedt blev 2003, som förste europé, invald i den amerikanska trav- sportens Hall Of Fame (bilden). En kvalitetsstämpel som tilldelas riktigt stora idrottsmän inom respektive gebit. Inte nog med det, bara ett par veckor innan det fina hedersbeviset i USA, och i samband med den svenska Årets hästgalan, utsågs "Osten" även till Travsportens Heders- man av STC - Svenska Travsportens Centralförbund.

Av naturliga skäl kör Berndt inte lopp längre, men han sitter fortfarande i träningssulkyn och bistår Stig H Johansson med det dagliga gnuggandet av hästarna på Stora Alby.